Cara Baca Novel My Rude Wife Full Chapter

  • Sahabatberfikir
  • Jun 08, 2022

Novel My Rude Wife – Readerss, kita jumpa lagi nih di Sahabat Berfikir untuk bahas membahas banyak hal yang menyenangkan dan penuh dengan kejutan yang hanya ada di lapak sederhana kami ini namun tentunya berusaha untuk slalu menyajikan yang terbaik untuk kalian semua puas. Yang akan kita bahas kali ini adalah sebuah Novel My Rude Wife yang akan menemani kamu di beberapa waktu kedepan ya.

Kuy gaes simak sampe tuntas.

Tentang Novel My Rude Wife

Judul: My Rude Wife
Penulis: CikNorCinta
Genre: Romantis
Penerbit: Wattpad/Goodreads
Bahasa: Indonesia

Sinopsis dan Cuplikan Novel My Rude Wife

RUDE? Bukan biadab. Bukan juga kasar. Tapi… SELAMBA.

Kahwin paksa? Itu mungkin cerita klise tetapi, bila dapat seorang isteri yang selamba… itu bukan klise lagi Sikap selamba Melur itulah yang membuatkan sikap jual mahal Firdaus surut perlahan-lahan. Sikap selamba Melur itu jugalah yang telah mematahkan ego lelaki itu dan mula menyayanginya.

Namun, kesetiaan Firdaus terhadap Dee tidak juga goyah dan itulah yang membuatkan Melur pergi bersama hati yang kecewa.

“Abang kenalkan Diana, girlfriend abang.” – Firdaus

“Ooo… inilah Diana? What a pleasant surprise! Terujanya saya dapat jumpa Cik Diana.” – Melur

“I, Diana Rahila. Girlfriend Firdaus Iskandar.” – Dee

“I pula, Tengku Adriana Zulaika. Isteri kepada Firdaus Iskandar.” – Melur

Dengan adanya Harris Daniel di sisinya, mampukah Melur menyayangi Firdaus seperti dahulu?

“Tiga tahun bersama awak adalah momen-momen terindah buat saya. Malah, saya sanggup bayar untuk tahun-tahun seterusnya agar saya dapat terus bersama awak.” – Harris

Dan… mampukah Firdaus membawa Melur pulang ke sisinya semula?

BLLLUUR.

Hajah Rohana ralit memerhatikan anak lelakinya yang sedang berselera menikmati makan malamnya. Suasana di meja makan sepi seperti biasa. Tiada seorangpun yang bersuara kerana begitulah kebiasaannya. Hajah Rohana menuntas pandang suaminya Haji Nasarudin yang berada di kepala meja. Juga sedang asyik menjamu selera dengan daging singgang kegemarannya. Hajah Rohana kembali memandang anak lelaki ke duanya itu.

“Sedap Fir?” soalnya memulakan. Firdaus mengangguk bersama mulut penuh.

“Sedap sangat umi. Hari-hari pun sedap. The best thing ever. Thanks.”

“Makan banyak-banyak ya? Sebab nanti bila dah kahwin,Fir tak dapat makan masakan umi setiap hari lagi dah.” sambut Hajah Rohana semula. Firdaus tersenyum.

“Tapi Dee tak pandai masak, apatah lagi nak masak sesedap umi. Fir rasa Fir tetap akar balik makan kat rumah juga even dah kahwin pun.” jawab Firdaus bersama senyumannya sebelum kembali makan. Wajah Hajah Rohana berubah. Keadaan menyepi seketika. Hajah Rohana pandang suaminya semula tetapi lelaki itu hanya menjeling padanya.

Jelingan itu membawa makna bahawa suaminya tidak menyukai jawapan anak lelakinya itu. Hajah Rohana menuntas pandang pada anak lelaki sulungnya,tetapi lelaki itu hanya memandangnya tanpa sebarang reaksi di matanya. Begitu juga dengan menantunya.

Baca Juga:

Full Chapter Baca Novel Dewa Naga Free

Baca Full Chapter Novel Treasure Wife

“Fir boleh ke macam tu? Sampai bila nak makan airtangan umi saja?” soalnya menduga,juga mengharapkan jawapan yang lebih baik dari sebelumnya.

“Sampai bila-bila.” jawab Firdaus disusuli ketawa kecilnya. Hajah Rohana sedikit tersentak.

“Sampai bila?” soal Hajah Rohana kembali lebih serius. Firdaus pandang uminya. Ternyata wajah uminya telah bertukar menjadi sertus. Dia tahu ada sesuatu yang tidak kena.

“Nanti Dee belajar masaklah umI. Slow-siow okey?” jawab Firdaus sedikit serius.

“But she is too slow. Dah 7 tahun Fir,dia masih tak berubah. She’s not ready for anything termasuklah untuk jadi isteri Fir.” sambut Hajah Rohana sedikit bertegas.

Cara Baca Mudah

Kalian bisa dengan mudah baca novel ini hanya dengan KLIK DISINI atau DISINI ya Readers.

Akhir Kata

Sekian dan terima kasih untuk kalian semua yang sudah baca ulasan artikel kami dari awal sampai akhir ya. Jangan lupa untuk slalu mampir ke lapak kami yang hanya ada di Sahabat Berfikir untuk temukan banyak keseruan dan kejutan tak terduga lainnya ya.

Sampai jumpa dan SEE U <3

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *