Gratis Baca Novel Love After Died Full Chapter

  • Sahabatberfikir
  • Jul 30, 2022

Novel Love After Died – Halo kalian semua kali ini kita akan membahas seputaran novel lagi nih, dan yang pastinya akan membawa kamu masuk ke dalam alur cerita yang pastinya seru dan penuh dengan kejutan. Kali ini kita akan membahas sebuah Novel Love After Died ya.

Yuk langsung aja simak ulasan artikel kami dari awal sampai akhir ya.

Tentang Novel Love After Died

Judul: Love after Died
Penulis: OrangeZpink
Penerbit: Hinovel
Bahasa: Indonesia
Genre: Romansa, Fantasi

Sinopsis dan Cuplikan Novel Love After Died

Orang yang sendiri kagumi tiba-tiba muncul di depan sendiri, adakah awak akan dikejut sampai menangis? Atau akan memeluk dia secara buru-buru? Baiklah, Calista merupakan orang yang tenang di mukanya tetapi hatinya sedang beruja, hampir nak pengsan di pangkuannya!

Hidup semula, teringat balik semua kisah sebelum mati, bakal suaminya dan kawan karibnya yang berkhianat sendiri serta berbilang hina dan aib yang pernah dia mengalami, dia bersumpah bahawa, bagi kali ini dia perlu hidup dengan menarik! Dunia kali ini, dia mempunyai keluarga yang mesra, mendapat percintaan yang manis, dan juga persahabatan yang mulia. Pada tahun yang paling indah, hanya berharap boleh bersama denganmu, selama-lamanya.

BBLUUR.

Musim sejuk, kecuali udara yang kering yang menyebabkan orang tak tahan, menyebabkan orang berasa sejuk sampai badan gigil.

Sejuknya….darah yang bersuhu semakin meninggal badan sendiri….badan semakin sejuk dan tidak dapat rasa perasaan sakit lagi…

Dari umur 16 sampai 27, Edward, tahukah awak, aku sudah cinta awak lebih daripada sepuluh tahun…..ya, sepuluh tahan…..

Baca Juga:

Novel After The End Full Chapter Gratis

Free Novel The Beginning After The End Full

Sepuluh tahun ini, semua masa aku, semua kecantikan, semua tenaga…..semunya sudah bagi awak….

Ejeknya, aku menggunakan sepasang kaki aku bertukar dengan sijil perkahwinan dengan awak, tetapi, yang lagi ditukarkan adalah, awak hidup dengan bahagia….dengan orang lain….

Kadang kala, aku fikir, kalau aku bukan tiba-tiba mempunyai hati nak menunggu awak di luar hospital, adakah aku tidak akan kesan perkara yang menyebabkan aku mati hati itu? Adakah begini, aku tidak akan sakit hati sampai kereta melanggar aku pun, aku sendiri tidak perasan…..?

Kalau aku tidak terserempak awak berdua cium sampai saling nak mati itu, adakah aku masih boleh tipu sendiri, beritahu sendiri bahawa awak masih cinta aku, bukan disebabkan berasa bersalah….

………………

Edward, aku sudah kenal awak selama sepuluh tahun, ya sepuluh tahun….tetapi tidak dapat berbanding dengan wanita itu yang hanya kenal sepuluh bulan….

Aku yang menyelamatkan awak, kenapa awak cinta seorang yang bukan selamatkan awak….

Ejeknya, bukan?

Edward, awak sedang menangis ke? Oh, awak pun tahu menangis ke….

Baiknya, lelaki yang paling aku cinta ini sudah bersama dengan kawan karib yang terbaik aku, syabas! Bukan?

Tetapi, kenapa mata awak penuh dengan menyesal? Apakah maksud itu? Sudah menyesal ke? Kalau menyesal, memang betul! Padan muka awak!

Edward, kalau seumur hidup ini, aku tidak dapat berjalan masuk ke hati awak, lebih baik aku menggunakan mati untuk mengurungkan awak!

Haha, kalau sudah mati pun baik. Sekurang-kurangnya tidak perlu menahankan kesakitan daripada kaki aku yang patah itu, dan juga, ketidakmampuan aku sebagai seorang orang kurang berupaya! Dan juga, awak tidak perlu berasa kasihan dan menemani di sisi aku….

Yang penting adalah, tidak perlu lagi tengok awak berdua manis bersama….

Edward, kalau bagi aku satu peluang, sepuluh tahun dulu aku pasti akan pilih tak nak kenal awak….l

Aiya….

Di bilik bawah tanah, pintu yang usang ditutup dengan perlahan.

Cara Baca Mudah

Kalian bisa dengan mudah baca novel ini hanya dengan KLIK DISINI ya.

Akhir Kata

Sekian dan terima kasih sudah baca ulasan artikel kami dari awal sampai akhir ya. Jangan lupa untuk slalu mampir ke lapak kami yang tentunya hanya ada di Sahabat Berfikir untuk temukan banyak keseruan dan kejutan tak terduga lainnya ya.

Sampai jumpa dan SEE U <3

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *